Zbog Rankove prijateljice se mijenjaju pravila u Luci Kotor

8
Kotor

Zbog bliske prijateljice predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića u Luci Kotor je promijenjen akt o sistematizaciji radnih mjesta u kojem je dodato mjesto zamjenika izvršnog direktora ove kompanije, kako bi se udovoljilo lideru SDP, saznaju Dnevne novine.

Pravilnik o sistematizaciji promijenjen je u septembru ove godine, a konkurs za zamjenika direktora raspisan je 17. oktobra.
Traženo je lice koje ima zvanje turizmologa.
Nakon isteka zakonskog roka za odlučivanje po konkursu, na to mjesto zamjenika izvršnog direktora izabrana je Tena Božović, inače odbornik SDP-a u kotorskom parlamentu.
Prema saznanjima Dnevnih novina, SDP je formiranje vlasti u ovoj opštini sa opozicijom – Demokratskim frontom, SNP-om i Demokratama – uslovila, između ostalog, i visokom pozicijom u Luci Kotor, što je iziskivalo izmjenu akta o sistematizaciji, budući da tog radnog mjesta nije ranije bilo u toj kompaniji.
U pravilniku je postojalo mjesto pomoćnika direktora, ali ne i zamjenika.
Pravilnik o sistematizaciji, inače je već jednom ranije inoviran, i to u febreuaru ove godine, ali tada nije bilo predviđeno mjesto izvršnog direktora.
Tek sedam mjeseci kasnije, uslijedilo je novo popravljanje akta o sistematizaciji.
Luka Kotor je godinama unazad bila oslonac SDP-a u finansijskom smislu, i te kompanije se ova stranka nije odrekla ni u novoj kompoziciji vlasti u toj opštini, iako je, prilikom formiranja koalicije upravo SDP poručila Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je bila tas na vagi, da će im prepustiti odgovornost za rad Luke Kotor ukoliko se odluče da podrže opoziciju, a ne DPS.
Međutim, odgovornost za Luku Kotor nije, barem zasad, dobila SNP, nego Demokratski front, iz čijih je redova nedavno izabran izvršni direktor Branko Kovačević, koji je nekoliko dana nakon postavljenja na tu dužnost dobio i zamjenicu koju mu je “poslao” Ranko Krivokapić.
Da li je izmišljeno mjesto u menadžmentu Luke samo korak do preuzimanja rukovođenja ovom kompanijom, obzirom da je zamjenica bliska prijateljica Krivokapića i da je od zamjenika do direktora mali korak, pokazaće vrijeme.
Da SDP iz sjenke vlada Kotorom, pokazuje i podatak da je lider te partije SMS porukama odlagao sjednice lokalnog parlamenta na kojima je trebalo da se raspravlja upravo o Luci Kotor.
Dnevne novine su ranije objavile, pozivajući se na nezvanične, ali pouzdane izvore, da su sjednice odlagane zbog nemogućnosti postizanja dogovora o poslovanju Luke, tačnije imenovanja pomoćnice direktora ove kompanije.

Dnevne novine

8 KOMENTARI

 1. Radi “mira u kući” Gospodar je svoju prijateljicu pustio niz vodu. A radi “mira u kući” Ranjo puga u jedra svojoj prijateljici.

 2. Sve politikante bi trebalo otjerati iz luke Kotor a na njihovo mjesto zaposliti stručne ljude sa pomorskim kvalifikacijama. Zaposliti ljudi samo onoliko koliko ih treba bez partijskih “uhljeba”. Profit od luke usmjeriti nova isključivo proizvodna radna mjesta. Boka je nekada imala export bilje , vojnu i civilnu konfekciju , produkciju hrane i ribarstvo. Kada su uzjahali DPS i SDP ostali smo bez ičega.

 3. Nesretni KOTORE, sto doceka.Kazete “ZBOG RANKOVE PRIJATELJICE” mjenjaju se pravila u luci Kotor. Nesretni Kotorani, ne morate biti ni za dps, ali zar mozete vi, sto ste novu vlast izabrali da prelazite preko ovakvih stvari.
  Nacuh nesto, prije formiranja nove lokalne vlasti, da dr. Branko Ivanovic i Ranko, ne mogu zajedno, ali vidji Djavola, kako se ljepo dopunju.Vrana, vrani, oci ne vadi!
  Usput, o prjateljici sam cuo sve najbolje: da dobro kuva, da je dobra i svestrana majka i ono sto je najvaznije i istinito da je djecu iz proslog braka, dobro zbrinula zahvaljujuci bivsoj svekrvi.JASNA zivjela da Bog da sto godina, a Tenicu ce vrjeme presovati, kao i mnoge prije nje.
  Jos jednom se pokazalo i posle ovoga slucaja,da nova vlast ima pravog LIDERA.
  GOSPODINA BRANKA IVANOVICA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]