Zbog struje ugroženo funkcionisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje

0
izvorište Bolje sestre

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje izražava zabrinutost što se već skoro 24 sata ne riješava problem sa normalnim snabdijevanjem električnom enegrijom vodoizvorišta vodovodnog sistema Bolje Sestre.

To predstavlja realan rizik za regionalni vodovodni sistem jer se naponi  nalaze blizu granica minimalnih kritičnih vrijednosti za ispad pumpnog Sistema.

To je realan rizik koji može uticati na pogonsku spremnost regionalnog vodovodnog Sistema, odnosno poremetiti kvalitet vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, kojem se i tokom septembra 2015. godine isporučuju ogromne količine vode  2,5 do 3 puta veće u odnosu na isti period 2014. godine

Zbog svega toga, Regionalni vodovod je kod nadležnih u sistemu EPCG insistirao da se što prije riješi navedeni problem kako ne bi došli u situaciju da se Crnogorsko primorje suoči sa ozbiljnim restrikcijama vode,  čime bi lokalno stanovništvo i turisti imali problema za normalno funkcionisanje.

To bi se negativno odrazilo na turistički imidž Crne Gore.

U isto vrijeme, potrebno je izbjeći mogućnost nastanka štete, koja se, zbog sličnih situacija već dešavala na pumpnoj stanici Reljići kada su, usljed pada napona stradali soft starter, kaže se u saopštenju koje nam je dostavila Informativna služba JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ iz Budve.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]