Zbrka oko Temeljnog ugovora: Potpisali kontinuitet Hrvatske crkve umjesto SPC

2

Koliko je bio “studiozan” rad ministra pravde i “ekspertske” Radne grupe pokazuje podatak da su svi potpisali dokument u kojem u preambuli gdje se govori o “kontinuitetu Srpske pravoslavne crkve, stoji ” Hrvatska Crkva”.

Jednom riječju “što je brzo, to je i kuso”.

Foto: CdM
Foto: CdM
Foto: CdM
Foto: CdM

Ovakav “previd” do sada nije zabilježen u radu Ministarstva pravde, a koliko advokati i drugi “eksperti” vode računa o “sadržaju” govori činjenica da su svi zapisnik svojeručno potpisali.

CdM objavljuje Zapisnik sa sjednice Radnog tima za pregovore sa vjerskim zajednicama.

Napomenimo da se nacrt Temeljnog ugovora sa SPC pojavio prije dva dana.

Premijer Dritan Abazović je rekao da su, što se tiče Temeljnog ugovora, procedure završene na nivou radnih grupa i da su ostale one koje su standardne za Vladu.

“Ići će se na Komisiju za politički sistem zatim i na sjednicu Vlade. Crkva ima svoje procedure. Sve je to okej i prihvatljivo. Ne želim ništa da prejudiciram, očekujem da će uskoro i to pitanje biti stavljeno ad acta”, kazao je premijer.

Nakon sastanka, crnogorski premijer je rekao da će se Temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori.

Pitanje Temeljnog ugovora nije najvažnije pitanje za Crnu Goru i njenu budućnost. Za Crnu Goru je najvažnije da deblokira pregovarački proces i ide ka Evropi, ali sticajem okolnosti, to je postalo važno političko pitanje, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je poručio da po pitanju Temeljnog ugovora ne treba žuriti, niti izbjegavati javni razgovor, već da treba spustiti tenzije.

“Samo treba spustiti tenzije, ne treba medijski prenaglašavati važnost tog pitanja, i ostaviti to onima koji su za to pozvani da napišu ugovor sa 20 članova i da se to skine sa dnevnog reda”, zaključio je Đukanović juče u poruci iz Madrida.

M.Dušević

2 KOMENTARI

  1. Jole što ti smetau katolici, pa ti si vikara sklanjao 90ih na Juraja, pod ploče ?
    Smrde mantije Jordane, operi ih u mistrio!😁

  2. ?POLAKO TE DE!

    SA HRVACKOM KATOLIČKOM CRKVOM U CRNOJ GORI(BOKI)-DOK SE NE DOGOVORE-MEĐU DPEIPADNICIMA CRNOGORSKE,.ARBANAŠKE,TALIJANSKE I DRUGI KATOLIĆKIH CFKAVA U CRNOJ GORI I BOKI/Pero_gu(rd)..z..ić,Pepe O Pi Parilo,ŠU(r)PA(nj)K_23,Plagenti merda(š) i ini!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]