Zdravi stilovi života u školi “Sport za sve”

0
Jovana Krivokapić

Jovana Krivokapić

Kotorska škola “Sport za sve”, koja je  počela je sa radom prije dvije godine, a vode je Jovana Krivokapić i Kristina Milošević, profesorice fizičkog vaspitanja, pobudila je veliko interesovanje djece uzrasta od 3 do 10 godina i danas broji oko 80 članova.

Ova sportska škola radi u Kotoru, Risnu i u Radovićima.

U ovom uzrastu najviše se radi na kondiciji djece, a tek kasnije se djeca usmjeravaju na sportove prema kojima imaju afinitet, kazala je profesorica Jovana, gostujući u sportskim minutima Skala radija.

U ovoj školici se trude da igrom, ali i vježbama na različitim poligonima rade na koordinaciji i kondiciji djece.

“Kraće rečeno, mi kroz igru podstičemo njihov timski duh. Učimo ih kako da funkcionišu u timu , kako da se snalaze, ali i kako da na prvim takmičenjima podnose poraz i pobjedu u sportskom stilu”, kazala je Krivokapićeva.

Ona je podsjetila i na uspjehe djevojčica i dječaka ove škole sporta na “Smarijadi”, takmičenju crnogorskih školica sporta koje je minulog vikenda održano u Podgorici.

Kotorska škola “Sport za sve” osvojila je 13 medalja i to 3 zlatne, 7 srebrnih i 3 bronzane.

U ekipnom plasmanu Kotorani su bili drugi.

Treninzi ove škole se održavaju u sali OŠ “Savo Ilić” u Dobroti, termini su podijeljeni u odnosu  na uzrast djece, a krenuli su treninzi i na bazenu.

Mjesečna članarina je 25 eura, a u slučaju da su dvoje djece u školici članarina je ukupno 40 eura i plaća se do 15. u mjesecu.

Jovani i Kristini u radu sa djecom, malim, budućim velikim sportistima, pomažu Biljana Ivošević i volonteri, Tamara Bogdanović i medicinska sestra Olga Krivokapić.

Ovaj tim poručuje da prvo treba početi sa zdravim stilovima života, a potom prema interesovanju i talentu neće izostati ni pravi sportski rezultati.

pehar za osvojeno drugo mjesto u ukupnom plasmanu
sa otvaranja takmičenja u Podgorici
djeca učesnici

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].