Željko Aprcović: Inicijativa SDP-a nije pravno izvodljiva

9
Željko Aprcović

Željko Aprcović

Za odnos kotorskog DPS-a prema inicijativi Opštinskog odbora SDP-a, koju su proslijedili svim parlamentarnim strankama u opštini Kotor, sa pozivom na dijalog oko konstituisanja vlasti izbornog povjerenja, Skala radio je pitao Željka Aprcovića predsjednika OO DPS-a u Kotoru.

Kako je juče našem radiju kazao Branko Nedović, predsjednik OO SDP potrebno je da se zajednički sjedne za sto, razgovara i sagledaju koje kontrolne mehanizme opozicija želi da postavi vlasti, budući da je došlo do odsustva povjerenja na kotorskoj i crnogorskoj političkoj sceni.

Do sada DPS apsolutno nije razgovarao sa kolacionim partnerom SDP-om o njihovoj inicijativi, koju su uputili svim parlamentarnim strankama na nivou lokalnog parlamenta, kazao je Aprcović.

Po njegovom dubokom ubjeđenju, shodno zakonu i Statutu opštine Kotor, ova inicijativa nije pravno izvodljiva iz razloga što se ne može matrica sa državnog nivoa pretočiti na lokalni nivo.

Potpuno je drugačiji izbor sekretara resornih Sekretarijata na nivou lokalne samouprave, upravo zbog toga što se oni biraju javnim pozivom.

Aprcović ne zna, kako je kazao, o kakvom povjerenju i nepovjerenju je riječ na samo pet mjeseci pred izbore, koji će u Kotoru biti najkasnije do 16. oktobra, tim prije što to povjerenje u prethodnom periodu nikada nije dovedeno u pitanje.

“Građani su nama dali mandate i po mom razmišljanju mi nemamo prava da kršimo izbornu volju građana Kotora koji su određenim političkim opcijama dali podršku na prethodnim lokalnim izborima”, kazao jeAprcović.

Na pitanje što će se destiti ako DPS ne prihvati ovakvu inicijtivu SDP-a, Aprcović je kazao da će prvo sjesti da zajednički razgovaraju i čuju kakvo je mišljenje koalicionog partnera.

Pravno i tehnički inicijativa SDP je neizvodljiva, ponovio je on, i zaključio da smatra da će DPS obavljati vlast do lokalnih izbora u Kotoru, kada će građani moći da se opredijele za određene partije i njihove programe koji im budu bili ponuđeni.

9 KOMENTARI

 1. Koliko puta na ala maka večeru u oteti Dom kulture u Perastu, danas znan kao Conte od Durmitora?
  Koji su vas narodni interesi spojili?

 2. Aki, sve je pravno i tehnički izvodljivo kad se oće. Nego jasno je ko i zašto neće.Tanak ti je DPS Boga mi a šteta bio je nekada jak.

 3. da li ste znali da je Ranko jedini podigao spart u Starom gradu …nakon AustroUgarske…dakle ostavio je traga (hvala R.I.)

 4. SDP na celu sa njenim predsjednikom, kotoraninom, za nas grad nisu nista uradili!! Pokrivaju 50% funcija sto opstinskih sto drzavnih u nasem gradu. Krajnje je vrijeme da se rece istina!!

 5. A kako to da nije bilo povjerenja do sada ? Pita li se SDP đe su im i na kojim mjestima u Kotoru njihovi kadrovi.Podsjećam samo par potpredsjednik, direktor Luke, predsjednik SO itd. Bješe sve do saad bez problema uz puno povjerenje??? sada kontrolni mehanizmi, ko koga da kontroliše i u čemu???

 6. Сви су изгледи да и та четири одборника СДП-а нијесу на чисто шта би мијењали у политичкој кухињи наше Комунитади. Или су баш на чисто да не мијењају ништа до редовних избора у октобру. Сукобљава се Рањов и Брајов интерес.
  Љекарско крило из странке није склоно да наруши колегијалне односе и принципе према колеги Потештату зарад некаквих магловитих политичких визија.
  Вјероватно тројица од четворице “сдрповаца” неће гласати за неповјерење градоначелнику и локалној влади. Предлажу некакав циркус од “власти изборног повјерења”. Ако један одбјегне, на његово мјесто ће ускочити онај златни “кец из рукава” који није потписао Захтјев о изгласавању неповјерења градоначелнику и цијелој локалној влади. Резултат би могао остати статус кво – 18:15. Крхка већина, али већина док не пукне.
  Ко се још сјећа 2012., како се СДП у предизборној кампањи бјесомучно профилисао као опозициона странка. Више су они нападали владајућу структуру на локалном и републичком нивоу него све остале опозиционе странке заједно. А кад се пребројаше гласови, СДП непринципијелно се сакри под скуте ДПС-а!

 7. Tako radi DPS. Prvo se oglasi na Skali, a onda možda i porazgovara sa SDP-om. Koalicija odavno ne funkcioniše, kao da se SDP ikada i pitao ili nešto mogao uraditi.Mora se to promjeniti, pa neka probaju svi makar da smanje izbornu krađu. Kad bi bilo pošteno bez pritisaka pa nek se odmjere. Ali sve mi se čini da je to ono staro “Mašti u susret”

 8. E moj Aprcoviću. Izborno povjerenje i izborna volja.O čemu pričate. Pa što ga prekršiste na državnom nivou. Dobro da se i ne pretače matrica sa državnog nivoa- Ko zna skim ste spremni da napravite koaliciju samo da ostanete na vlasti. No idu neka druga vremena gdje se sve provjerava što bi Vi rekli transparentno , pa će se znati ko je ko i ko je što u Kotoru gradu radio i kako se obogatio. Pošteni neka se ne boje. +Samo da Vam Katnić i u Kotoru ne zakuca na vrata

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]