Željko Aprcović izabran za gradonačelnika Kotora

21
Željko Aprcović novi gradonačelnik Kotora

sa današnje sjednice SO

Skupštinska većina u kotorskom parlamentu, koju čini 17 odbornika (DPS, SD, LP, HGI i odbornica SDP-a Bruna Lončarević, na danas održanoj sjednici SO su jednoglasno izabrali diplomiranog pravnika, advokata, odbornika u SO Kotor i poslanika u državnom parlamentu Željka Aprcovića za gradonačelnika Kotora.

Bužet opštine i Plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora biće na dnevnom redu naredne sedmice, čulo se na današnjem skupštinskom zasijedanju.

“Biću predsjednik svih građana, nema pobjednika i poraženih i pozivam sve odbornike da zejednički radimo u interesu razvoja Kotora”, poručio je Aprcović.

Turizam, Luka Kotor i rješavanje dugogodišnjeg problema saobraćaja u Kotoru biće prioriteti u njegovom radu.

Aprcović je zahvalio odbornicima koji su podržali prijedlog da on bude gradonačelnih Kotora, uvjeren da je pred njim težak i odgovoran posao pun izazova kojima treba odgovoriti na valjan način. Zbog toga nema više čekanja. Već danas se kreće u rješavanje brojnih problema, a po praznicima će prva  aktivnost  biti rješavanje problema deponovanja šuta ispred hotela “Fjord”. Potom će uslijediti dogovor sa Direkcijom za javne radove o konkretizovanju rokova završetka  dvije kapitalne investicije u Kotoru, zatvoreni plivački bazen i sportska hala u Škaljarima, rekao je on.

Novi predsjednik opštine Kotor je naglasio da će ono što je propušteno u prethodnoj godini, pokušati da riješi u godini mandata koja je pred njim i da će mu za to biti potrebna pomoć svih. Aprcović vjeruje da se može mnogo uraditi u periodu do isteka mandata novoj vlasti. Nakon usvajanja budžeta, koje  je na dnevnom redu već početkom naredne sedmice,  Kotor će se u potpunosti deblokirati. Posebno je važno usvojiti Program rada Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, planska dokumenta i organizovati razgovore sa građanima po svim važnim pitanjima u opštini.

Aprcović je rekao da je očekivao da će se sadašnja opozicija naći u odborničkim klupama danas, baš kao što se sadašnja skupštinska većina našla kada su se u februaru prije dvije godine birali  predsjednik opštine i predsjednica  SO Kotor, bez obzira na različitost političkih uglova gledanja jer Kotor to svojom istorijom i kulturom zaslužuje.

Stoga Aprcović očekuje od odbornika opozicije da prihvate volju većine i da dođu u lokani parlament jer on ne predstavlja samo 17 odbornika  nove skupštinske većine nego svih 33 odbornika koliko broji kotorski parlament.

Novi predsjednik opštine je poručio onima koji nijesu danas bili u skupštinskoj sali da od njega imaju otvoren poziv da dođu i da razgovaraju o budućnosti Kotora.

Odbornik DPS-a Mirko Vičević apelovao je na novog predsjednika da odmah krene sa svojim timom i pokrene ovaj grad. Posao nije ni malo lak jer građani to očekuju. Problemi su lako vidljivi počev od šuta koji goste dočekuje ispred hotela “Fjord”, ludila u saobraćaju pa do ljetnjedg bazena koji je u katastrofalnom stanju  prvo sa higijenske  pa potom i bezbjedonosno strane, jer je svakodnevno preko 500 djece Kotora na bazenu.

Vičević je posebno naglasio potrebu korekcije  sramne i diskreditivne odluke o sportu koju je bivša vlast donijla na način da se zadovolje apetiti raznorodne koalicije. Stoga ovu odluku treba pod hitno mijenjati kako bi se izjednačila sva djeca Kotora budući sportisti  i vaterpolisti ovog grada.

Kotoru predstoje mnogo teži dani nego što su bili  jer je lako uništit, ostavit i nagrditi ,ali ga je teško popravit, poručila je odbornica Bruna Lončarević. Sadašnjem predsjedniku opštine će teško biti da ovo što je do sada urušeno popravi za godinu. Imaće potporu svih nas, kazala je ona, uz apel da je krajnje vrijeme da se Kotoru vrati duh, jer je grad bio prepušten ljudima koji ga nijesu osjećali.

Vido Drašković (LP) je preporučio Aprcoviću da se osvrne unazad i vidi greške  koje su prethodnici uradili  kako bi ih svi skupa sada ispravljali, a na zajedničkom zadatku bićemo kooperativni, rekao je on.

Božidar Zvicer iz redova SD-a je rekao da predsjednik opštine prije svega i u svakom trenutku treba da misli na građanke i građane Kotora koje predstavlja, te da uvijek daje prioritet običnim građanima i da im bude na usluzi. Posebno je važno, rekao je Zvicer, da novi predsjednik ne bude poučen primjerom prethodne vlasti  i da  ne upadne u istu zamku već da tijesno sarađuje i savjetuje se sa odbornicima.

Ljiljana Velić isperd HGI-ja je kazala da je nakon smirivanja strasti sada vrijeme za naporan i kontinuiran rad, a cilj je ostvarenje napretka u Kotoru.

Imamo primjer ranije vlasti, kako nepovjerenje među partnerima destabilizuje vlast, poručila je Velićeva.

Podsjećamo da je Željka Aprcovića predložio Klub odbornika DPS-a Kotor. Na dosadašnje  aktivnosti novog predsjednika opštine u društveno političkom životu Kotora podsjetio je Željko Avramović, odbornik DPS-a ističući da je Aprcović bio predsjednik OO DPS-a Kotor u prethodnom periodu, poslanik je u Skupštini Crne Gore, predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini Crne Gore i član Odbora za antikorupciju.

Bio je odbornik u četiri mandata i predsjednik Kluba odbornika u tri. Radio je u organima lokalne uprave na mjestu sekretara za urbanizam i stambeno komunalne poslove. Advokat je.

Sve ga to, kazao je Avramović, preporučuje da sa velikim stečenim znanjem, praksom i neupitnim autoritetom preuzme rukovođenje kotorskom opštinom.

Na početku sjednice kotorski parlament je odao poštu nedavno preminuloj pjesnikinji i umjetnici Maji Perfiljevoj, autorki jedinstvene himne Kotoru „Bokeljska noć“ koja za sve Bokelje predstavlja neizrecivu emociju.

21 KOMENTARI

 1. Srećno novoj upravi grada !
  Željko i Jovo su pravi vektori Kotora!
  Presložite kadar i samo naprijed.

 2. Sretno Zeljko. Iskreno se nadam novoj energiji i novom poletu za dobro gradjana Kotora.
  Zaduvaj dobro da bi lakše polećeli ovi sa krilima.
  Sretno DPS-u.
  Zapamtite kako budete radili, tako ćete i da žanjete, a zetva je blizu za godinu dana.

 3. Cestitke,Cetitke…Ocekujemo ciscenje Mirze K. Starog preletaca i ostalih bitova Demokrata..sve redom,sce one dodatne stolice iz opstine da se.ociste ….Vracene su zastave djei m je mjesto i Grad je oslobodjen !!

 4. Ne trudi se mnogo. Ionako za godinu dana nista ne mizes ucinjet. A sledece izbore ces svakako izgubiti. Da si imao sto pod kapom nebi se ovoga ni prihvatio. Ali mislim da te gospodar namjerno zrtvovao jer te je sit.

 5. ponosna sam na lijepi gest odbornika, sto su se sjetili Maje Perfiteljve i minutom ćutanja joj odali priznanje ! civilizacijski i kotorski ! Bravo!

 6. Ocrkujemo Gospodine Aprcovicu ,ciscenje preletaca,ali sve redom,sve da se ocisti ,!!!Skala bi se mogla potrudit da dodje do liste zaposlrnih od strane bivseg Gradonacrlnika,a i drzavljanina Srbije !!!…bar je ovo ruglo orestalo

  • Slažem se! Pod hitno direktora direkcije i onoga Pljevaljskog tehničara iz psihijatrije, koji sa svojom porodicom i najbližima, harambaši na naplatnim rampama Kotorskih bedema.
   Skidajte to pod HITNO!!!

  • Neka, ne dirajte Brunu. Ona je jedina zasluzna sto je Aprcovic samoproklamovani gradonacelnik a vi biste vec da je pocerate.

 7. Srecno novom gradonacelniku!
  Zeljko, izaberi dobre i provjerene saradnike, dobre ljude koji te nece iznevjeriti, eliminisi ove preletace, od njih nikome nije bilo dobro!
  Uz dobat tim, uspjeh je zagarantovan!
  Uz iskrene zelje, za uspjesan buduci rad, pozdravljam te sa jednom veoma provjerenom:” Kada se budete penjali stepenicama, budite ljubazni prema ljudima, jer kad budete silazili, sve cete ih opet sresti”
  U svom dugogodisnjem radu u organima lokalne uprave, promjenila sam dosta predsjednika, medju kojima ima onih koje uvjjek rado pominjem i volim da ih sretnem, a ima i onih koje sretnem i otpozdravim, reda radi, a samo pored jednog prodjem kao pored vazduha, to sam mu i rekla kad sam odlazila, jer se ne stidim ni svog 37 godina dugog, postenog i profesionalnog rada, ni toga da “brk u brk” kazem ono sto mislim.
  Zelim ti svako dobro, i da budes od onih koje cu, sutra, na ulici, ili bilo gdje, sa zadovoljstvom pozdraviti!
  Srecno!

  • Opet Vesna svoj ego pokazuje
   pa da je pitam na što imaju da se pohvale svi oni na vlasti da su bilo što vrijedno učinili kotoru i kotoranima od 1989.
   Prazna obećanja a kotor ko da smo juče izašli iz Veljeg Rata…
   Rivijera ruglo… Od Galiona do bolnice ruglo da ne moze veće…Autoboka.. fabrika nameštaja.. livnica…sve uništi DPS SD sa otpadnicima iz LP..
   Jedino što se vidi da je sređen dio oko Gurdica…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]