Željko Aprcović: Raskid koalicije DPS-a i SDP-a u Kotoru

10
nema kvoruma

Kotorska Skupština opštine funkcioniše dugo već po principu malo može, a malo ne može.

I pored činjenice da je zvanično raskinuta koalicija DPS-a i SDP-a na državnom nivo u Kotoru funkcioniše tehnička koalicija koja daje alibi koalicionim partnerima da mogu da budu vlast i opozicija u isto vrijeme.

Ako zbog čuvanja određenih pozicija i radnih mjesta to moguće odgovara SDP-u, postavlja se pitanje zbog čega to prihvata DPS?

Zbog toga smo pozvali  predsjednika kotorskog DPS-a, predsjednika Kluba odbornika u lokalnom parlamentu i poslanika u crnogorskom Željka Aprcovića koji nam je eksplicitno kazao da po njemu više nema koalicije sa SDP-om.

On je naglasio da je danas po drugi put prekinuta sjednica lokalnog parlamenta jer nije bilo kvoruma i da je definitivno jasno da kolege iz SDP-a nijesu željele da prisustvuju i odlučuju o prijedlogu članova Odbora direktora Luke Kotor.

“Smatram da se radi o političkom stavu i po mom dubokom ubjeđenju ovo definitivno znači raskid  koalicije u Kotoru“, kazao je Aprcović.

On je pozvao sve političke subjekte da na kraju četvorogodišnjeg manadata i u susret jesenjim izborima  na lokalnom nivou prisustvuju još jednoj sjednici kako bi se donijele odluke u korist svih građana opštine Kotor.

“To je naša odgovornost koju smo prihvatili samim izborom 2012. godine bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali”, kazao je Aprcović za Skala radio.

On je naglasio da ne vidi ni jedan razlog da se koalicioni partneri iz SDP-a miješaju u ono što je utvrđeno postizbornim koalicionim sporazumom koji je potpisan sa njima, LP-om i HGI-om gdje je tačno utvrđeno kako i na koji način predstavnici DPS-a participiraju u radu Odbora direktora Luke Kotor.

DPS se, jasan je Aprcović, nije miješao u personalna rješenja koja su koalicioni partneri dali, a tiče se mjesta Izvršnog direktora Luke Kotor AD i ne vidi ni jedan razlog da se spočitava od strane SDP-a nedostatak volje, odnosno nedostatak rezultata, zbog toga što su rezultati kako je kazao  u predhodnom periodu Odbora direktora Luke Kotor evidentni.

Predsjednik  OO SDP Kotor Branko Nedović je Skala radiju kazao da je ova partija ranije na kotorskoj Skupštini kazala da vlast u Kotoru  funkcioniše kao tehnička vlast i da će SDP podržavati one odluke koje su u interesu građana.

“Procijenili smo da dosadašnji Odbor direktora Luke Kotor AD nije preduzeo ono što smo očekivali, a to je da pokuša da dobije koncesiju za Luku Kotor AD. Kroz dugoročnu koncesiju opštini kao većinskom vlasniku bi se obezbijedila sredstva za dalje infrastrukturno unapređenje kako lučkog prostora, tako i gradskih sadržaja koji su u funkciji svih građana“, rekao je Nedović.

Na današnjoj sjednici nije  bilo kvoruma jer nijesu došle opozicione stranke.

U sali je svega bilo dvoje, troje predstavnika opozicije, a ni iz DPS-a nijesu svi došli.

Sve da su i prisustvovali odbornici SDP ne bi bilo kvoruma, podsjetio je Nedović.

Sadašnjem sastavu Odbora direktora Luke Kotor AD, koji je ujedno predložen za ponovni izbor, SDP nije spreman da da povjerenje i traže da onaj ko predlaže sastav razmisli da li imaju neku drugačiju postavu koja bi mogla da obezbijedi koncesiju luci i na taj način omogući da ona funkcioniše u punom kapacitetu.

Na pitanje Skala radija da li je dovedena u pitanje i tzv. tehnička koalicija koju SDP podržava samo kako kažu u segmentima koji su od interesa za građane Kotora, Nedović je odgovorio da se to u ovom trenutku ne zna.

A ono što se zna i što je činjenica je da ni danas nije održana prekinuta 41. sjednica SO Kotor.

Nije bilo kvoruma.

Od 33, prisutno je bilo 14 odbornika.

Nije bilo poslanika iz redova SDP-a a ni opozicionih partija.

Što se tiče nastavka 41. zasijedanja SO Kotor, predsjednik opštinskog parlamenta Nikola Bukilica je kazao da će striktno poštovati proceduru.

Za tri dana će zakazati kolegijum predsjednika i utvrditi datum nastavka.

Ako ne bude dogovora za prijedlog članova Odbora direktora iz redova većinskog akcionara Opštine Kotor onda će nastavak Skupštine biti zakazan za 15 dana.

Jasno je da sve ovo što se dešava neće uticati na poslovanje Luke Kotor AD.

Imenovanje novog Odbora direktora neće biti na Skupštini akcionara.

Ostaće isti dok se ne dogodi neka promjena.

A ona se, bar kako sada stvari stoje neće dogoditi do novih izbora koji će uskoro biti zakazani na svim nivoima.

Luka Kotor, čulo se danas u kuloarima nije prćija niti jedne partije. Predsjednik SO Kotor Nikola  Bukilica, koji je na to mjesto došao iz redova SDP-a je jasan da bi bio protiv prodaje akcija Luke Kotor AD pa čak i onda kada bi njegova partija to od njega tražila.

“Moramo svi biti Kotorani i svi biti za interese Kotora, bez partijske boje i interesa“, jasan je Bukilica.

Inače, na dnevnom redu  nastavka današnjeg zasijedanja tačke dnevnog reda bile su Izbor i imenovanja i Odbornička pitanja i odgovori.

10 KOMENTARI

 1. jedino resenje za ovu drzavu je da se kompletno stanovnistvo uclani u DPS i onda da se cijela stranka izjede iz unutra. Ovako, dokle god ima ovih kvazi opozicionih stranaka i spavaca u njima – nema srece i napredka.

 2. Još SDP zadijeva DPS u Kotoru. Aprcović izjavljuje, ma se ne može oslobodit SDPja.

  Milo je skinuo Ranka , poslije teške dvije godine manevara, i neka je , bio je opasan, a sada nema više niko opasan, sve ide po loju, dok neko nekoga ne zadavi u Skupštini CG. Sreća da pretresaju na ulazu sa metal detektorom, jel koliko je mržnje među poslanicima, nije se takve vidjelo ni u Skuptini Kraljevine Jugislavije, a unijeli su pištolje i bilo je mrtvih. Ako ovdje unesu kalašnjikove bit će kao na Istambul Airport,

 3. Vise su dosadili.Neka ne dolaze ni jedni ni drugi,jer nemamo koristi od njih.
  To su likovi,koji samo misle na stolicu,valjda se svi znamo,odakle smo ponikli.
  A ova postava,je vise prevazidjena u svakom pogledu.

 4. Sve to treba raspuštit i u klupe da sjede ozbiljni, kulturni i obrazovani ljudi.Ovi su više dosadili Bogu i narodu samo za sebe i svoj interes

 5. Znači li to da se dvoje ljekara-odbornika iz SDP
  odreklo kolegijalne solidarnosti, pa bi Gradonačelnik mogao
  “oladiti” fotelju.

 6. Obzirom da svi odbornici iz DPS-a nijesu svi dosli na danas zakazanu sjednicu, moze se zakljuciti da je DPS podijeljen.

  • gdine Rajkovicu… nije bio prisutan jedan odbornik, jer je u inostranstvo …ne brinite vi za DPS, nego se informisite koliko stvari bitne za ovaj grad bloikira politikanstvo sdp-a i pubertetlije Ranka K.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]