Željko Aprcović: Vojska sonarom pretražuje morsko dno da ustanovi ima li oštećenja na vodovodnom cjevovodu od Dobrote do Prčanja

8
Željko Aprcović

Komentarišući incident koji se dogodio u Kotoru se 6. novembra ove godine, kada je jedan od kruzera, orući sidrom po morskom dnu, pokidao podmorski vodovodni cjevovod koji ide od kuće rođenja moreplovca Iva Vizina na Prčanju do Dobrote na drugoj strani zaliva, gradonačelnik Kotora Željko Aprcović je, gostujući na Skala radiju, kazao da je podnijeta krivična prijava protiv NN lica kao i da je u kontaktu sa predstavnicima Osnovnog  državnog tužilaštva iz Kotora.

Gradonačelnik Kotora je saopštio da je Vojska Crne Gore danas uputila brod sa sonarom  koji treba da istraži morsko dno, kako bi se ustanovilo kolika su oštećenja cjevovova, koji je ucrtan u plovnim mapama.

Sondama će se ustanoviti da li su cijevi na svom mjestu ili su isplivale, čime bi se stvorila nova moguća šteta plovilima koja plove Bokokotorskim zalivom, rekao je Aprcović.

Dat je nalog policiji da urade izviđajne radnje i da se izuzmu određeni satelitski snimci.

Potrebno je ustanoviti ko je bio pilot na tom brodu i koja ga je agencija dovela.

Sve ovo je važno, kazao je Aprcović, jer je u interesu ostvarivanja prava za naknadnu štete koja iznosi, po knjigovodstvenoj vrijednosti oko 400.000 eura.

Aprcović se nada, kako je kazao, da će se uskoro otkriti vinovnik ovog djela kako bi opština naplatila štetu kod odgovarajućih osiguravajućih kuća.

8 KOMENTARI

 1. Ima li cijev propusta? Treba najvise da se utvrdi pusta li ili ne…nazalost niko ne pita pomorce sa tankera kako se otkriva ostecenje cijevi

 2. GOSPODO MARITIMUSI…A IMA LI OVOG VODODA NA POMORSKIM KARTAMA? DA ILI NE?!…MOLIM NEOMARITIUSE EKONOMSKE STRUČNJAKE DA NAM DOOBJASNE ELI OVIH 400 ILJADA ERUĆA KNJIGOVOJSTVENA VREDNOST VODOVODA ILI SAMO DIJELA VODOVODA ZA KOJI SE DO DANAS NEZNA DA LI JE OŠTĆEN…?! JER ČMU ONDA PRETRAGE RATNE MORNARICE MNE?

   • …ali manje imam u dane kad proizvoin SERUM.”Se.i” za potrebe jačanja tvog imuniteta i Moj grad.Pero gudin i ostale oboljele od manjka imuniteta…?Dobar tek i brzo ozdravljenje želi vam poroizviođa ERUMA…”Se.i” za Prcanine…

  • Bravo Jordane, pravo pitanje, iako nisi mora ćuća.
   Vodovod je ucrtan na papirnatim pomorskim kartama, ali ne i na
   elektronskim kartama kruzera.
   Mogući razlog neažirnosti elektronskih karti je , da Hidrografski zavod Crne Gore , nije ovaj podatak dostavio
   za ažuriranje elektronskih karti Londonu !
   Istragu treba voditi transparentno , u svim pravcima , pa i prema hidrografičarskoj adminisyraciji…

   • …dobro čitaš-ali kami vidiš..taman ka ja..pa nisi vidio(pročitao?) da se ne smije krasti,ubijati i dr…ma to ne važi za vas od i pri vlasti..ka da su svi “eletronski”-ka kruzeri..e bo?…i pitanje za kraj-a moraju li vapori da imaju u “tezervu i papirnate pomorske karte…za slučaj da ih elektronika zaj..be..?Ja kontam da za to i postoje “PILOTI”..koji su samo “do nivoa” odgobrni za bezbjednost pčpvbidve…Ali su zato odgovrni u svim prilkama-ipak-komananti brodova…Pozdrav iz “osovinkog tunela”…?

 3. Željko se pomalo šali….ne zna ko je kriv( je li sidro ili ankora) ne zna ni ko je bio pilot niti ko ga je poslao…a pitanje zašto je brod pušten da isplovi takodje ne zna….šteta što niko iz vlasti ne priča sa ovima iz Luke pa da nešto i doznaju od Jonice.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]