Željko Rutović: Da li Vladimir Pavićević pokazuje neznanje ili se pridružuje manipulaciji menadžmenta Javnog servisa?

1
Željko Rutović

Elementarna su očekivanja da predsjednik Savjeta RTCG, g-din Vladimir Pavićević, poznaje Zakon i standarde javne radiodifuzije, jer da je to znao, ne bi neusvajenje programsko produkcionog plana Javnog servisa pravdao navodnim nepotpisivanjem Ugovora između Vlade Crne Gore i RTCG o pružanju javnih radiodifuznih usluga za period 2018-2020.

Da li on ovom izjavom pokazuje svoje neznanje i nepoznavanje predmetne problematike ili se i sam i na ovaj način pridružuje već viđenoj manipulaciji menadžmenta Javnog servisa?

Suštinski, shodno slovu Zakona i saopštenja Evropske komisije o pravilima državne pomoći za javne radiodifuzne servise, ničim se ne dovode u vezu programsko produkcioni plan RTCG i rokovi za potpisivanje Ugovora sa Vladom Crne Gore!

Postavlja se logično pitanje, ako PP plan RTCG zavisi od prethodnog potpisivanja Ugovora sa Vladom Crne Gore, a naravno da ne zavisi, zašto je onda Pavićević, kao predsjednik Savjeta, PP plan kandidovao za razmatranje na sjednici Savjeta?

Takođe, po ovoj Pavićevićevoj nespretnoj analogiji, RTCG se od 1. januara 2018. godine ne bi mogla finansirati, jer nije potpisan Ugovor, čiji elementi sadrže trogodišnja finansijska i programska prava i obaveze Vlade i RTCG. Kao što cijenjena javnost zna, Javnom servisu je od strane Vlade Crne Gore garantovana finsnsijska nezavisnost (sa napomenom da će za 2018. Vlada izdvojiti najveća finansijska sredstva od osnivanja RTCG), no javnost iz Pavićevićeve izjave  još ne zna kakve konsekvence treba da snosi menadžment Javnog servisa povodom neusvajanja PP plana za 2018. godinu, za koje je u nekim prethodnim situacijama razrešavano funkcije nadležno i odgovorno lice u RTCG.

PP plan kao krovni programski dokument Javnog servisa traba da bude kičma Ugovora između Vlade i RTCG, za čije prvo potpisivanje za period 2018-2020 Zakon ne prepoznaje i ne predviđa kraj ove kalendarske godine.

Na kraju, pronalaženje krivaca i razloga tamo gdje ih nema, još jedna je u nizu jalovih manipulacija kojima se  pokušava odbraniti neodbranjivo, a to je pitanje odgovornosti trenutnog menadžmenta Javnog servisa za, između ostalog, neusvajanje PP plana i grube obmane građana Crne Gore o rezultatima istraživanja rejtinga gledanosti RTCG.

1 KOMENTAR

  1. ne radi se moj Rutovicu o neznanju vec se radi o poltronstvu za benefite…srozalo se ljudsko dostojanstvo u CG na sitnis??

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]