Željko Rutović: Filozofska i stručna ravan teorijske medijske industrije na Cresu

1
Željko Rutović

Željko Rutović

Željko Rutović

Međunarodni interdisciplinarni seminar “Filozofija medija – kreativnost i mediji” biće održan od 17. do 20. septembra na Cresu.

Na ovom skupu učestvuju eminentni teoretičari, filozofi medija, antropolzi, sociolozi, kulturolozi, koji već par godina na naučan način tretiraju fenomen postmodernih medija, kazao je za Skala radio Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije Ministarstva kulture CG koji će takođe učestvovati na ovom skupu.

Njegovo izlaganje je na temu Postmoderni mediji – nemoć ili kreativnost, stvarnost i spektakl medijske industrije.

Ovo je veoma važno mjesto na kom se susreću različiti teoriski i praktični medijski pristupi, kao mjesto prepoznavanja postmoderne medijske industrije, svi njeni problemi i izazovi sa kojima se susreće u okviru jednog korporativnog medijskog upravljanja u situaciji kada je kreativnost narušena i ugrožena, kazao je Rutović.

Na žalost mi smo danas svjedoci da se ne promišlja civilizacijsko opredjeljenje čovjeka, bića, logosa u okviru medija kao jednog javnog debatnog foruma.

Zadovoljstvo je regiona i šireg prostora jugoistoka Evrope što ovako eminentno mjesto promišlja ovu filozofsku, stručnu ravan teorije medijske industrije i veliki je značaj što Crna Gora učestvuje na ovom međunarodnom velikom skupu, poručio je Rutović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]