Željko Rutović izabran za predsjednika Programskog odbora časopisa “Komun@”

4
Arhiva Željko Rutović komuna

Publicista i teoretičar medijske kulture Željko Rutović izabran je za predsjednika programskog odbora časopisa “Komun@”.

Kako su navelli u saopštenju “Komun@”, tokom radne karijere Rutović je bio pomoćnik sekretara Sekretarijata za informisanje Vlade Crne Gore, pomoćnik ministra kulture za medije i direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture.

Rutović je bio i predsjednik programskog odbora NJP “Pobjeda”, kao i predsjednik Odbora za medijsko praćenje referendumske kampanje 2006., obrazovanog odlukom Skupštine Crne Gore.

Željko Rutović je, kako podsjećaju u saopštenju, magistar sociologije kulture i predavač sociologije na Fakultetu za državne i evropske studije, autor 10 knjiga koje referiraju na teme estetike dijaloga, sociologije politike, filozofije medija, fenomena digitalnog doba i sociologije tijela.

Knjiga Željka Rutovića “Digitalni demos” uvrštena je u literaturu na doktorskim studijama Komunikologije odsjeka žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, dok je knjiga “Homo mašina” literatura na predmetima “Žanrovi u medijima” i “Osnovi televizije” na odsjeku za žurnalistiku Filozofskog fakulteta u Tuzli, kao i na predmetu “Online mediji” tuzlanskog Ekonomskog fakulteta.

Aktivnosti Željka Rutovića biće posvećene strateškom, programskom i organizacionom snaženju Komune-neprofitnog časopisa za njegovanje kulturne baštine Crne Gore.

dnevne.me

4 KOMENTARI

  1. Konačno dobra i pozitivna vijest u moru gluposti i neoprostivih grešaka.
    Bravo za Komunu . Čestitke Željku Rutoviću, intelektualcu u punom značenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.