Žene u regionalnoj džez sceni

2
Muzička škola Tivat

Pina Bubanja

Pina Bubanja

Muzička škola Tivat je ovih dana domaćin prve radionice projekta “Žene Balkana u džezu” koji je je inovativni, muzički, umjetnički program, sa ciljem da se poveća broj žena, muzičara i kompozitora na regionalnoj muzičkoj sceni, kazala je za Skala radio Pina Bubanja, direktorica Muzičke škole Tivat.

Statistika pokazuje da je na džez muzičkoj sceni najmanje žena, a u ovom projektu su partneri iz Crne Gore, Srbije, Makedonije potpomognuti muzičkom institucijom iz Italije.

Edukatori su Vasil Hadžimanov i Jasna Jovićević (Srbija), Toni Kitanovski (Makedonija) i Antuan Simoni (Francuska).

Nakon konkursa koji je trajao više od mjesec, prijavilo se preko 30 mladih dama od kojih je edukativni tim izabrao njih 14.

Rad prve radionice svečano se završava 9. decembra.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć Balkan Arts & Culture Fondacije, Ministarstva kulture Republike Srbije i tivatske Muzičke škole.

Ovo je prva rezidencija u Crnoj Gori, naglašava Bubanja, sa kojom se priča ne završava a nastavak je tokom prve polovine 2016 godine.

Tada će mlade džez umjetnice nastaviti on-line komunikaciju sa pomenutim predavačima i u novembru sljedeće godine se rezidencija ponavlja u Makedonji na univerzitetu u Štipu.

Rad prve radionice okončaće dva koncerta – prvi je 8. decembra u koncertnoj dvorani tivatske škole, a drugi 9. decembra u Ministarstvu kulture na Cetinju, kazala je Bubanja.

2 KOMENTARI

  1. Meni je ovo zaista smiješno. Džez se voli ili ne voli,imaš talenat i uho za njega ili nemaš i što sad, edukovati nekog da svira džez i ići ciljno na ženski rod ?
    Nevjerovatno !!!!
    Shvatam kada se određena vrsta muzike želi približiti slušaocima, ali ići na ovako nešto mi je vještačko i nepotrebno!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]