Žičara od Tabačine do Špiljara

6
sa prezentacije u crkvi Sv. Pavla

Dugo već ne postoji dilema da li Kotoru treba žičara ili lift do tvrđave San Đovani.

Ne samo zbog višestruko niže cijene već i zbog činjenice da je žičara atraktivnija i kvalitetnije rješenje koje Kotorani prihvataju kao svojevrsnu potrebu i turističku atrakciju.

U crkvi Sv. Pavla danas je predstavljeno idejno rješenje buduće žičare od Tabačine do San Đovanija.

Rješenje ima četiri faze.

Predstavljena je početna stanica koja bi bila na Tabačini, a druga u budućem etno selu Špiljari koje se nalazi iza kotorskih bedema i odavno već izaziva interesovanje turista.

Predstavljajući projekat, predsjednik kotorske opštine Aleksandar Stjepčević je govorio o značaju žičare koja će biti jedinstvena turistička specifičnost.

Ono što je sigurno, kazao je on, turisti će rasteretiti stari grad, a lokacija koja će im biti u ponudi je svakako nezaobilazna prilikom svake posjete UNESCO-vom gradu.

Pored toga što će žičara biti izuzetno atraktivna i što će predstavljati novu turističku ponudu, ona će značajno doprijeniti punjenju opštinskog budžeta.

Malo će biti onih od više hiljada gostiju koji dnevno posjećuju Kotor koji se žičarom neće popeti na San Đovani i uživati u jednom od najljepših pogleda na Mediteranu.

Žičara je u Kotoru postojala prije ravno 100 godina, a nju je, podsjetio je Stjepčević, izgradila Austrougarska monarhija.

Projektant polaznih stanica je Međunarodni institut za životnu sredinu Arfi Future – Hočko Pohorje iz Slovenije, a investitor Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora.

jedan od predstavljenih crteža

6 KOMENTARI

 1. E koliko smo se projekata nagledali. Sjetite se samo Fjorda na lokacije bivše Slavije, ili novige Fjorda na lokaciji bivšeg URC-a. Ovaj će zaživjeti kao i svi ostali. No živi bili pa vidjeli

 2. Предизборна кампања ДПС-а је у току.
  Били живи и здрави, докторе, сигурно да и Ви сами
  не вјерујете да ће се лијепа замисао у скорије вријеме
  и реализовати.
  “Кашћеланка” је жалосна прича которска.
  Шеста година се троши на том Скадру на Бојани,
  а још се не назире завршетак радова.

  • Tačno, počela obećanja, žičare, šarene laži itd itd! Prozirno! Ma moj glas više nemate,da ste mi zdra`o!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]