Zirojević: Neka neko prodrma ili uštine Boženu Jelušić, neće li se vratiti iz paralelnog univerzuma

0

Božena Jelušić

Djelovanje poslanice URA-e Božene Jelušić u praksi ni po čemu se ne razlikuje od djelovanja ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, kazao je Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata.

Božena Jelušić je najavila da će lično ministrici postaviti i pitanje na vanrednoj sjednici Parlamenta, koje će dijelom referirati na sporna imenovanja.

“Drži, kako reče, da je njeno pitanje i odgovor ministarstva od temeljnog značaja za Crnu Goru i njen ekonomski i društveni oporavak i koheziju, što svakako nijesu ova postavljenja koja dodatno polarizuju crnogorsku javnost i diskredituju rad ministarstva. Čitam i pitam se kakva je sprdnja u najavi, jer sam davno shvatio da se djelovanje Božene Jelušić u praksi ni po čemu ne razlikuje od djelovanja Vesne Bratić”, navodi Zirojević.

Odgovor, kaže, dobija dan kasnije.

“Poslanica Jelušić ministarki Bratić postavlja pitanje sljedeće sadržine – Da li će medijska pismenost biti uvedena za sve učenike? Žurno otvaram sajt Skupštine da vidim koje je drugo pitanje i kome je postavljeno. Opet ministarki Bratić, pazite sad – Da li su pripreme za narednu školsku godinu u toku i šta one obuhvataju? Možda će zvučati grubo, ali zaista ne znam da li poslanica
Jelušić misli da su građanke i građani Crne Gore idioti. Jer ovo sad više nije ni populizam, ni licemjerje, ovo je krajnji bezobrazluk”, ističe Zirojević.

Kako je dodoa, u sudbonosnom trenutku za crnogorski obrazovni sistem, kada se na rukovodeće pozicije postavlja veliki broj lica prilično sporne civilizacijske orijentacije, kada čak i ministarstvo, takvo kakvo je, Radu Višnjić razrješava sa pozicije v.d. direktorice OŠ u Baru, svjesno posljedica ovakvog izbora, oštra reakcija poslanice Jelušić, kao nekadašnjeg prosvjetnog radnika i poslanice u Parlamentu, svela se na ova dva pitanja.

“Slobodno je mogla ministarku pitati i kako je zadovoljna pripremama za početak školske godine u školi za vještice i čarobnjake Hogvorts ili kada će tim astronauta iz Crne Gore sletjeti na
Saturnove prstenove, efekat bi bio isti”, navodi Zirojević.

No, dodaje, poslanica Jelušić je drugačija od ove većinske Crne Gore koju smatra idiotima i konstantno joj zabija prst u oko.

“Nju ne zanimaju Rada Višnjić i četnički stampedo u prosvjeti, ona se bavi suštinom života i naučnom fantastikom. Poslanica Jelušić, odnosno jedan dio njene ličnosti, očigledno stanuje u paralelnom univerzumu u kojem je Rada Višnjić pacifista koji polaže vijenac žrtvama genocida u Srebrenici, dok ministarka Bratić honorarno predaje odbranu od mračnih vještina (ne misli se na fašizam) mladim vješticama i čarobnjacima na gore pomenutom Hogvortsu. Drugo objašnjenje ne postoji”, ističe Zirojević.

A zatim poručuje.

“Ovim putem molim nekog fizički bliskog poslanici Jelušić da je prodrma ili uštine, neće li se probuditi. Neće li se onaj drugi dio njene ličnosti javiti da osudi Boženu koja na oba oka žmuri pred klasičnim urušavanjem obrazovnog sistema po svim osnovama. Ne bi me začudilo,  štaviše to je nešto što očekujem, da poslanica Jelušić dva-tri dana nakon postavljanja ovih, u datom trenutku besmislenih pitanja, zgroženo saopšti crnogorskoj javnosti da joj ta pitanja nijesu valjala ama baš ništa. Po starom dobrom receptu”, kazao je Zirojević.

Zato, poručuje Jelušić da prestane da građanke i građane Crne Gore pravi idiotima, jer oni to nijesu.

“Ako već ne želite ili nijeste sposobni da se suočite sa onim što resorna ministarka radi u resoru prosvjete, onda se bolje ne oglašavajte po tom pitanju. Bavite se edukacijom građana da ćikove i omote od slatkiša, umjesto na travnjak, bacaju u korpu za otpatke. Mnogo je korisnije”, zaključuje Zirojević.

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.