Živković: Tužilac da pokrene krivični postupak protiv Leposavića

2
Miodrag Živković

Piše Miodrag Živković

Juče je u u najvišem zakonodavnom domu Crne Gore, u parlamentu, ministar pravde u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić, negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimitet međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

Ne želim ovdje ništa komentarisati, samo ću citirati čl. 370 st. 1 i 2. Krivičnog zakonika Crne Gore (izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje), koji glasi:

St. 1.
Ko javno podstiče na nasilje ili mržnju prema grupi koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti, kazniće se zatvorom od 6 mjeseci do 5 godina.

St. 2
kaznom iz stava 1 ovog člana kazniće se i ko JAVNO NEGIRA POSTOJANJE ILI ZNAČAJNO UMANJUJE TEŽINU KRIVIČNIH DJELA GENOCIDA, ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I RATNIH ZLOČINA, ….ukoliko su ta krivična djela utvrđena pravosnažnom presudom suda u Crnoj Gori ili međunarodnog krivičnog suda.

Postoje svi uslovi da Državni tužilac Crne Gore odmah i bez odlaganja, na osnovu izjave ministra pravde Crne Gore u parlamentu, pokrene krivični postupak protiv njega.

Ovo je samo moj mali doprinos pravdi za najgore sljepilo koje postoji, a to je kada nešto ne želi da se vidi.

Facebook

2 KOMENTARI

  1. Bješe li ovo onaj “plačko” kad je bio zemljotres 1979.god?
    Bješe li ovo onaj što prije 20-tak godina reče da je tadašnji režim oburdao balvane i granje kroz Grbalj kad je on autom prolazio, te da su tako htjeli da ga pošalju kod Manitu-a? Tadašnji ministar D.M. mu je odgovorio na pravi način…. da li se neko sjeća?
    Itd itd…..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].