Odbornici nedolaskom na Skupštinu potvrdili da im je lični iznad interesa grada

6
elektronska evidencija prisutnih odbornika

Sa sjednice SO Kotor

sa današnje sjednice SO Kotor

Iako su odbornicima pozicije i opozicije Skupštine Opštine Kotor puna usta priče o potrebi razvoja Kotora u interesu građana i grada, u nastavku 38. redovne sjednice lokalnog parlamenta danas nije bilo kvoruma.

Osim nedolaska najvećeg dijela opozicionih odborrnika, i dva iz DPS-a, niko od odbornika Socijaldemokratske partije, koja je koalicioni partner u kotorskoj vlasti, nije došao.

Mogući razlog je neprihvatanje da se Sporazum o demokaratskim i fer izborima koji je predložile kotorska SDP uvrsti u dnevni red 39. sjednice  na kojoj  je jedina tačka dnevnog reda bila prijedlog 14 odbornika opozicije da se uskrati povjerenje predsjedniku opštine Kotor Aleksandru Stjepčeviću.

Od tada, ni u nastavku jučerašnje sjednice ni na današnjoj nema odbornika SDP-a.

Podsjećamo, Kotor dugo godina čeka kapitalnu investiciju za njegov razvoj, žičaru do tvrđave San Đovani.

Na dnevnom redu današnje sjednice upravo je trebalo da se odbornici odrede o Nacrtu  Odluke o utvrđivanju lokacije polazne stanice  za izgradnju žičare od Kotora do tvrđave Sveti Ivan.

Odbornici su, između ostalog trebali da razmatraju prijedloge Odluka o utvrđivanju lokacije za izgradnju dijela saobraćajnice u Risnu i za polaganje srednje naponskih kablova vodova do naselja Bigova.

Na dnevnom redu su i Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2015. godinu i Planovi i programi rada za ovu godinu i Finansijski planovi Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i lokalne Turističke organizacije.

Nastavak sjednice odložen je na neodređeno vrijeme, a predsjednik SO Nikola Bukilica je najavio sastanak kolegijuma predsjednika za poneđeljak, 18. april.

Ovo su životne teme, čije rješavanje građani Kotora očekuju od onih kojima su dali povjerenje da ih zastupaju u najvećem organu vlasti.

Ali, očigledno je da politika zasjenjuje životne probleme i da pojedine odbornike zanima grad i dobro građana samo ukoliko im služe za lične potrebe i političku promociju.

Ne može se ljubav prema gradu deklarativno ispoljavatim, kritikovati i hvaliti, a sa djela uteći, odnosno ostavljati prazna mjesta u odborničkim klupama.

sa današnje sjednice SO

6 KOMENTARI

  1. Cekajte cekajte….ajmo malo da razlucimo…sdp je neodgovoran zbog njega joa se nije usvojila odluka o pocetku izgradnje zicare…DF vec godinu ne dolazi na zasjedanja…SNP trazi slovne greske…zeljeli priznati ili ne Dps ispada najogovornija partija…

  2. simpaticni su mi ovi iz SDP-a…misle da ce u oktobru gradjani patiti od amnezije, e pa nece. A tzv opozicija nidje veze!! eviva Plevlja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]