Život na moru

0
brod "Jadran"

Stevan Kordić

Stevan Kordić

Na trodnevno krstarenje vodama južnog Jadrana danas su školskim brodom Mornarice Vojske Crne Gore jedrenjakom “Jadran”isplovili iz luke Kotor studenti kotorskog Fakulteta za pomorstvo.

Na krstarenju su 52 studenta druge i treće godine sa studijskih programa nautika, brodomašinstvo i pomorske nauke.

Oni će tokom plovidbe na “Jadranu” imati praktičnu nastavu i obuku u praksi iz domena svojih stručnih predmeta, odnosno generalno iz pomorskih vještina, saopštava za Skala radio profesor Stevan Kordić, koji je jedan od organizatora ovog putovanja.

Krstarenje je organizovano u saradnji Fakulteta za pomosrtvo iz Kotora i Ministarstva odbrane Crne Gore, a ovo će biti prva prilika da studenti Fakulteta za pomorstvo na “Jadranu” provode više dana, jer su do sada taj brod koristili samo za jednodnevne vožnje.

Kordić je dodao da će Fakultet za pomorstvo ubuduće ovakva višednevna krstarenja školskim brodom “Jadran” uvesti u obavezne sadržaje nastave.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].