Žižula i čičak u knjižnici grada Dubrovnika

0

 

U okviru predstavljanja Savremene crnogorske književnosti u Narodnoj knjižnici „Grad“ u Dubrovniku, Javna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor predstavila je dramu  za djecu „Žižula i Čičak“, dramaturškinje Marije Sarap Čolpe.

Povrćna bajka sa voćnim završetkom, je nadasve ljubavna priča dvoje mladih potomaka princeze Žižule iz kraljevstva voća i mlađanog Čička iz Kraljevstva bilja, koji se zaljubljuju na prvi pogled, u vremenu hiljadugodišnjeg primirja, na upriličenom mirotvornom Vitaminskom balu gdje se surijeću predstavnici tri zaraćena kraljevstva: voća, povrća i bilja, kazala je Čolpa za Skala radio.

Izdavač ove knjige je Zavod za udžbenike i naučna sredstva Podgorica.

Promocija u Dubrovniku je i prvo predstavljanje Čolpine knjige „Žižula i Čičak“.

U programu su učestvovali: Bogić Rakočević, Ivana Đukić, Slobodan Vukanović, Sreten Vujović, Marija Sarap Čolpa, a voditelji su bili Marija Starčević i Borislav Cimeša.

Manifestacviju je sufinansiralo Ministarstvo kulture  Republike Hrvatske, a organizator je savez Crnogoraca, Društvo hrvatsko-crnogorskog prijateljstva u saradnji sa Dubrovačkim knjižnicama, Crnogorsko-hrvatskim prijateljstvom i društvom Ivan Mažuranić Cetinje i Crnogorski kulturni forum Cetinje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]