Zlatni kulinari kotorskog Resursnog centra “Dr Peruta Ivanović”

1

Željko Vukasović

Učenici Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora, smjer kuvarstvo, još jednom su pokazali znanje i umijeće u kulinarstvu, ovoga puta na međunarodnom takmičenju kuvara u Makedoniji.

Na trećem “Gastromak” kupu u Strumici koji je održan od 8. do 12. oktobra učestvovali su kuvari iz 24 evropske zemlje, a ekipa iz kotorskog Resursnog centra za sluh i govor su osvojila jednu zlatnu medalju i dvije bronzane.

Takođe je osvojen i prelazni pehar za ekipu Kotora, Tivta i Budve koji su se takmičili.

“Naša djeca predstavila su se sa tri jela, prvi pjat je bio brancin sa povrćem, na drugom su servirali losos, a za dezert na treće pjatu bila je kruška u čokoladi. I ovaj susret  bio je prilika za razmjenu iskustava, ali i druženje i nove adrese”, kazao je za Skala radio Željko Vukasović, diplomirani defektolog i mentor ekipe Resursnog centra.

Sljedeće takmičenje je u Tirani krajem oktobra i u zavisnosti od sredstava i na ovoj kulinarskoj fešti učestvovaće djeca kotorskog Resursnog centra, vjeruje njihov profesor, ne krijući zadovoljstvo pokazanim uspjehom i osvojenim medaljama u Makedoniji.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa eminentnom HEC akademijom za kulinarstvo i menadžment iz Miločera – hotel Residens, koju vodi profesor šef Vuksan (Vuko) Mitrović – naš vrhunski kuvar, učenici Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora su imali priliku da pohađaju obuku kod najboljih kuvara Crne Gore, pa ne čude njihovi zapaženi rezultati na svim dosadašnjim takmičenjima u kulinarstvu.

Resursni centar u Kotoru je usmjeren ka kvalitetnom osposobljavanju učenika za buduća zanimanja, sa željom da na pravi način odgovore na potrebe i izazove savremenog društva i njihovoj potpunoj integraciji u zajednici i na tržištu rada.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]