Zoran Brđanin i njegove kolege oslobođeni optužbe

6
Zoran Brđanin

Bivši načelnik kotorske policije Zoran Brđanin, koji se tereti da je zajedno sa kolegama Dejanom Iličkovićem i Aleksom Praščevićem omogućio sedmorici stranih građevinskih radnika da ilegalno borave u Crnoj Gori, danas je oslobođen optužbi jer optužni prijedlog nije dokazan.

Naime, Tužilaštvo je pogrešno protumačilo razgovore snimljene mjerama tajnog nadzora.

“Oslobađajuća presuda je jedini mogući odgovor na iskonstruisanu optužbu prethodnog specijalnog tužioca i onih koji su podnosili prijavu protiv Brđanina, Iličkovića i Praščevića. Zato se nadam da tužilac neće po navici pro forme podnositi žalbu i time odugovlačiti postupak i nezakonito kadriranje u MUP-u. Iako su ovi policajci nezakonito od strane ministra udaljeni sa posla nadam se da će poslije ovakve presude i reakcija ministra biti zakonita i odmah suspendovane policajce vratiti na posao”, kazao je advokat Goran Rodić.

Brđanin i njegove kolege Dejan Iličković i Aleksa Praščević se terete da su od 29. novembra do 10. decembra 2013. godine omogućili sedmorici stranih građevinskih radnika da nelegalno borave u Crnoj Gori.

Od prvog dana istrage uočeno je niz kontradiktornosti i nelogičnosti koje su pratile ovaj slučaj.

Kao prvo, tokom istražnog postupka utvrđeno je da strani državljani, kojima su navodno Brđanin i njegove kolege omogućile da nelegalno borave u Crnoj Gori, uopšte i nijesu bili u našoj zemlji u periodu na koji se odnosi optužni prijedlog.

Takođe nejasno je kao se Brđanin tereti da je počinio krivično djelo protivzakonitog uticaja koristeći svoj službeni položaj, jer u konkretnom slučaju nijesu korištena ovlašćenja niti se državni službenici Brđanin i Iličković nalaze u međusobnom hijerarhijskom odnosu jer rade u različitim organizacionim jedinicama.

Brđanin je ranije tokom suđenja bio decidan da nije uticao na bilo koga da postupi suprotno zakonu.

“Nijesam zloupotrijebio nijedno službeno ovlašćenje, niti sam uticao na bilo koga da počini krivično djelo. Nije tačna konstatacija tužilaštva da između mene i Praščevića i Iličkovića postoji herarhijski odnos, jer radimo u potpuno različitim radnim jedinicama”, pojasnio je ranije Brđanin.

www.cdm.me

6 KOMENTARI

  1. najbolje da nisu najpoštenijeg i najškolovanijeg policajca u cg su izbacili iz radnog odnosa radi potpune gluposti sram ih bilo a sudija je ispao pametan napokon neko normalan

  2. Brđanin je savremen i obrazovan policajac. Takvi nam trebaju zato je moguće i bio pokušaj da ga omalovaže i da mu naškode. Ali im nije pošlo za rukom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].