Zoran Mrdak: U opštini sjutra sastanak o problematici kotorske pijace

5
Markat

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Više od mjesec Veterinarska inspekcija je zabranila prodaju namirnica organskog porijekla na kotorskoj pijaci zbog neuslova, to jest unutrašnjeg prostora pijace koji je izložen kontaminaciji izduvnih gasova sa magistralnog puta.

Niko nema ugovore za prodaju namirnica životinjskog porijekla a neki prodavci nemaju nikakve ugovore i Komunalno preduzeće nema pomoći od organa koji bi trebali da se bave ovim problemom, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Komunalno, po njegovim riječima, piše prijave, a ovih dana će i raskinuti ugovore sa onima sa kojima su ih potpisali.

Za rekonstrukciju pijace potrebno je oko 200 hiljada eura, od čega je opština iz budžeta obezbijedila 50 hiljada, potvrdio je ponovo  Mrdak.

Komunalno preduzeće je maksimalno angažovano da se prikupe nedostajuća sredstva putem IPA fondova, a i lokalna samouprava takođe iznalazi nečim, kazao je Mrdak.

Takođe je obavljen razgovor sa Ministarstvom poljoprivrede u interesu kvalitetne adaptacije kotorske pijace.

Mrdak je još jedanput kategoričan u stavu da su proizvolje priče i tendenciozno pisanje nekih medija o izmiještanju kotorske pijace i probijanja bedema kako bi se na sadašnjoj lokaciji gradio nekakav ugostiteljski objekat.

“To su improvizovane, tendenciozne i proizvoljne priče“ naglasio je Mrdak.

U opštini je za sjutra zakazan sastanak na kome će se precizno definisati dalje aktivnosti, a po riječima Mrdaka je rješenje na pomolu.

Osim toga, zakazani su i razgovori na nivou inspekcijskih organa za odgovor kako premostiti ovaj prelazni period, dodao je Mrdak, vjerujući da će se uspješno okončati.

5 KOMENTARI

  1. Jad i nevolja prazna stogodišnja pijaca! zar je toliko teško naći 200 iljada eura za njen život koji je i život Kotora.

      • ***Бепа, у праву си – пијац или пијаца је у Србији. У Котору смо то увијек изговарали као – пјаца (piazza-it.). Samo, ođe smo umjesto “sutra” uvijek izgovarali – sjutra, zar ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]