Zoran Pajović: Druga faza sanacije zimskog bazena u januaru 2018. godine

5
Zoran Pajović

Zoran Pajović

Nikako da se zapliva punom energijom i krene u pravu sanaciju zatvorenog plivačkog  bazena u Škaljarima.

U toku je izdavanje rješenja od strane Direkcije javnih radova o prvorangiranom ponuđaču za izvođenje druge faze radova na bazenu, kazao je gostujući u našem radiju Zoran Pajović, upravnik bazena “Nikša Bućin“.

On je podsjetio da su radovi na sanaciji bazena počeli polovinom marta, obavještenjem firme “Erlang” koja je izvođač ovih radova i bilo je predviđeno da se prva faza okonča do 15. juna.

“Kraj je decembra, a prva faza je okončana tek u novembru. Tada je zahvaljujući ministru sporta Nikoli Janoviću koji je bio u posjeti optini Kotor u društvu sa Almirom Kalačem, direktorom Direkcije za javne radove, ubrzan posao na završetku prve faze. Kalač je tom prilikom izjavio da u narednih par dana očekuje potpisivanje ugovora sa novim izvođačem radova za drugu fazu za koju je završen tender i pravne procedure. Međutim, i dalje je problem u potpunoj blokadi informacija iz Direkcije javnih radova. Osim Kalača sa kojim se lako stupa u vezu, inženjerka u Direkciji zadužena za ovaj posao se kontinuirano ne javlja na naše pozive”, rekao  je Pajović.

Nevjerovatno je da Opština koja je vlasnik zatvorenog bazena za čiju izgradnju su građani izdvajali sredstva, samodoprinosom, nema tačne i  potpune informacije dokle se stiglo, ko i što koči ovaj posao.

Na više mejlova i poziva najodgovornijih iz kotorske vlasti kao i upornih telefonskih poziva i poruka od strane Pajovića, upravnika bazena, nema odgovora niti i jednog dokumenta čak ni projekta bazena.

Teško je objasniti da neko u vašoj kući dođe i radi bilo što ,a da domaćin o tome nema pojma.

Pajović je kazao da se jedino direktor Direkcija Almir Kalač redovno javlja i samo je od njega dobio informacioje koje je pajović saopštio našem radiju.

Kalač ga je obavijestio da je za drugu fazu radova na bazenu izabran izvođač i to isti koji je bio u prvoj fazi, firma “Erlang”.

“Takođe nijesu tačne priče koje su kružile po Kotoru kako je poništen tender za drugu fazu. Erlang dakle, nastavlja posao i ugovor će ovih dana biti potpisan, a nakon toga slijedi zakonsko pravo žalbe u trajanju od deset dana”, navodi on.

Pajoviću je usmjeno rečeno da svi koji su se javili na tender nisu najavili nikakvu žalbu.

S obzirom na nastupajuće praznike, Pajović vjerije da će u drugoj polovini januara 2018. godine započeti radovi druge faze sanacije bazena u Škaljarima.

Druga faza podrazumijeva tehniku i opremu bazena i po saznanju Pajovića, ova faza će se realno okončati u maju, a po pesimističkim prognozama u junu.

Optimisti misle i da će se završiti u aprilu, kazao je Pajović.

5 KOMENTARI

 1. “Pajoviću je usmjeno rečeno da svi koji su se javili na tender nisu najavili nikakvu žalbu.”
  “usmjeno” riječeno…? Bar da napisaste USMIJENO. Bilo bi nekako bliže Čirgićevom novorijeku.
  No da se manemo jezikoslovlja. Almir Kalač…? Hmmm…? Ko je sad taj? Taj da nam gradi vaterpolo bazen?… Da je bar angažovan da gradi neku ski stazu u Rožaju, na Hajli…!

  • A što veliš za ovo Kapurica ?
   Malo iz povijesti ,ali one prave a ne što se ćakula po Orahovcu ,
   Njegoš nije nikada nogom kročio na tlo Srbije (I) Njegoš je smatrao i Srbe, Hrvate, Bošnjake, svojom braćom, inače, najviše se družio sa Hrvatima, nikad nije kročio nogom na teritoriju Srbije, bio je suprotan politici koju je vodio Miloš Obrenović, koji je prijetio da će sa turskom vojskom napasti Crnu Goru.
   »A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI SUNOVRAT U TURSKI JARAM OPET!

   NO KRŠNA I SIROMAŠNA CRNA GORA NE HAJE NI ZA NEMANJE NI ZA MURATE NI ZA BUNAPARTE; ONI SVI BIŠE I PREMINUŠE, I MAČ SVOJ O CRNOGORCE ĐEKOJI OPITAŠE, PA NESTAŠE, A CRNA GORA OSTADE DOVIJEKA I STRAŠNOGA SUDA, U SVOJOJ VOLJI I SLOBODI; A TO TI JE U SLAVI«.
   P.S. Jel nikla so u Orahovac Kapurice ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]