Zoran Pajović: Rok ističe, a nema žalbi za izbor izvođača radova

1
Zoran Pajović direktor zatvorenog kotorskog bazena

Zoran Pajović

Ističu dani žalbenog roka za izbor izvođača radova na sanaciji zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ u Kotoru, koji nikako da krenu.

Najnovija informacija iz Direkcije javnih radova od jutros je da do danas nije prispjela ni jedna žalba na izbor izvođača, odnosno najbolje ponude za zimski bazen.

To je upravniku bazena Zoranu Pajoviću u telefonskom razgovoru potvrdio direktor Direkcije za javne radove Almer Kalač.

Od strane drugorangiranog do sada nije predata ni jedna pritužba i gotovo sa sigurnošću se sada može očekivati početak ovog važnog posla za  građane Kotora, posebno njegovog  tradicionalnog  vaterpolo sporta.

Na naše pitanje koliko traje žalbeni rok, Pajović je kazao da je rok istekao, ukoliko se ne broji vikend, a ukoliko i dani vikenda ulaze u rok, onda do sjutra.

Vjerovati je da neće stići žalbe na izbor izvođača pa đe se čekalo ovoliko eto još i dan.

Pajović je podsjećamo početkom septembra našem radiju saopštio da je prihvaćen izvođač radova, firma “Neimar“, koja je ponudila najbolju ponudu za konačnu sanaciju bazena.

Prisjetimo se da je otvaranje najnovije ponude za izbor izvođača za rekonstrukciju zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ u Škaljarima bilo predviđeno 3. jula.

Zbog administrativnih problema od strane Ministarstva koje je trebalo da izdaje nove licence kao jedan od uslova ponuđača da budu u dokumentaciji za izvođenje radova, ovaj posao je kasnio.

Postupak pribavljanja licenci jeprodužavan sa završnim rokom trećeg avgusta 2018. godine, kada je okončano prikupljanje i otvorene su ponude, objašnjava za Skala radio Zoran Pajović, upravnik bazena.

Tender je, kako i zakon odobrava, obavljen po hitnom postupku, podsjetio je Pajović.

Na pitanje Skala radija koliko će vremena biti potrebno od početka radova od strane izvođača do konačnog završetka, Pajović vjeruje da će bazen zasjati u punom sjaju na proljeće.

Po tehničkoj dokumentaciji, rok je osam mjeseci, jer više ne postoji druga i treća faza kako je prvobitno bilo planirano, već je sada povećan budžet na 4,5 miliona eura.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].