Zvonko Deković: Raspisan konkurs za projekte manjinskih nacionalnih zajednica

5
Zvonko Deković

Zvonko Deković

Na sjednici Upravnog odbora Fonda za nacionalne manjine u Podgorici, razmatran je finansijski izvještaj i završni račun Fonda.

Takođe su usvojene izmjene i dopune Pravilnika o kriterijumima za vrjednovanje i raspodjelu sredstava za finanisranje i sufinansiranje projekata iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Upravni odbor za svaku raspodjelu sredstava pokušava da poboljšava uslove raspodjele, kako bi bilo što manje primjedbi, kazao je za Skala radio Zvonko Deković, član UO Fonda za nacionalne manjine.

Od ukupne sume koji dobija Fond za nacionalne manjine, a koja je na godišnjem nivou oko milion eura, dio se odvaja za funkcionisanje Fonda i ljudi koji rade u njemu.

Na osnovu odluke o iznosu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz sredstava Fonda, za prvu raspodjelu u 2015. godini izdvojeno je oko 500.000 eura, a u drugoj raspodjeli biće oko 250.000 eura, kazao je Deković.

Konkurs za projekte manjinskih nacionalnih zajednica je raspisan i trajaće do 27. marta, a na njemu mogu učestvovati, za sada još uvijek i nacionalni savjeti i manjinske nevladine organizacije, kao i pojednici čiji su projekti usmjereni ka zaštiti, razvoju i čuvanju identiteta manjina u Crnoj Gori.

Način raspodjele sredstava određivaće više faktora, počev od pisanja aplikacije do ispunjavanja svih uslova koje propisuju pravila za učešće na konkursu koja su javno objavljena na sajtu Fonda za nacionalne manjine, kazao je Deković.

5 KOMENTARI

 1. Valjda bude koji euro i za Skalu, ipak se bavite zastitom manjinskih prava od Srba preko Crnogoraca do Hrvata

  • Naravno ako bogda i biće i idu dalje do talijana, španaca, bosanaca, bošnjaka, amera, muslimana, francuza, samo ne do takvih kao što si ti i tebi slični jadovi.

 2. Poštovani iz HGI,
  i drugih Hrvatskih udruga ,
  Da li ste dali kakvo priopćenje na današnji dan a u vezi godišnjice,
  otmice i likvidacije putnika u Štrbcima s obzirom ,
  da je jedan od nastradalih bio Hrvatske nacionalnosti !

  Pozdrav svima,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]